Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Regebundna toabesök och bäddning

Skrivet av Ullen61
Något som kan hjälpa, faktiskt både med dag- och natt-kissandet, är regelbundna och täta toabesök dagtid, t.ex. varannan timme. På så vis visar hon sin blåsa att det är hon och inte blåsan som bestämmer när hon ska kissa. Att dricka så lite som möjligt på kvällen kan minska natt-kissandet.

För att underlätta bäddandet kan ni göra så här: Lägg en eller flera frottéplaster eller annat underlägg över hela madrassen. Lägg ett vanligt lakan ovanpå. Lägg sen ette eller två lager frottéplast eller andra underlägg på tvären ungefär där hon har stjärten. Om ni har underlägg som inte är så sköna att ligga på kan ni klippa ett lakan i två delar och lägga en halva över varje underlägg.

Ha två täcken, helst av ren polyester utan bomullsöverdrag som drar åt sig mindre lukt, med påslakan, ett i sängen och ett vid fotändan. När hon vaknar på natten kan hon själv eller ni dra bort det översta underlägget och det blöta täcket och dra upp det andra täcket istället. Lakanshalvor kan enkelt sköljas i lite vatten. Täcke och underlägg kan hängas upp på tork varannan dag och tvättas eller sköljas (åtminstone påslakan och underlägg) varannan.

Om besvären fortsätter tycker jag inte ni ska vara rädda för medicin. Det finns numer ganska "snälla" mediciner som många barn tar dagligen i många år utan biverkningar.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv