Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

håller med dig till viss del fast ändå inte ...

Skrivet av Marielle bf 10/3 (Linnea -03)
Naturligtvis är det hemskt när det händer naturkatastrofer i Bangladesh, när människor dör av hungersnöd i Sudan etc etc etc.

Men den här gången så är det många människor ur ens egen nation och folk som är drabbade. På något sätt blir smärtan mer påtaglig då. Tänk, det är ca 3.500 svenskar som saknas. Lägg till den summa alla anhöriga till dessa och alla bekanta till dessa, PLUS alla som kommit hem överlevande och med minnen / men för livet.
Tänkte på vilket trauma 9/11 var för USA. Antalet döda i förhållande till folkmängd då var ju betydligt mindre än vad antalet döda i förhållande till folkmängd är för Sverige nu. Jag tror inte Sverige kommer vara sig likt efter denna katastrof, någonsin.
Men jag kan förstå hur du menar, livet måste ju gå vidare. (Du kanske inte heller känner någon som är drabbad heller? Då kan jag ännu mer förstå). Som jag skrev innan så känner vi ett par som är drabbade och ett par bekanta till oss är fortfarande saknade.

Sen tycker jag det är lite läskigt att tänka på att hade jag inte varit gravid nu så hade vi också varit bortresta över jul-nyår, och vi har många gånger tänkt oss en resa till Thailand. Alltså känslan av att det kunde varit en annan som var där och blivit drabbad! En nära vän och hennes familj kom hem till Sverige ngn dag innan och känner naturligtvis en stor tacksamhet att de hade sådan tur men sen en bestörtning över att ha varit så nära.. om du förstår hur jag menar.

Så just denna nyårsafton när tusentals svenskar är i sorg och förtvivlan , hela nationen i stort, så tycker jag personligen att det känns olämpligt att fira på som vanligt.

Jag bor i ett bostadsområde där jag fått veta att tre familjer just nu känner stor förtvivlan. En av dessa familjer har (förmodligen, de är saknade och har ej hört av sig) mist sin ena dotter med familj. Två små barn på 1 och fyra år...
För deras skull och för de andra så hoppas jag att det är lite stillsammare här i området just i kväll. Kanske folk kan bidra till Röda korset istället för att slänga ut en massa pengar på raketerna. Eller åtminstone spara raketerna till påsk?

Hoppas nu ingen tar illa upp för mitt inlägg, det här är bara vad JAG känner och tycker. Inte meningen att förstöra den goda nyårsstämningen.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv