Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag bor i Lund...

Skrivet av Anja m Emil-00, Alice 29/5-04 & bf 13/6-05
så kanske är det för att vi har ett universitetssjukhus, eller jag vet inte faktiskt.

Men precis som du säger så mäter de hålrummen, ventriklarna i hjärnan och berättar om allt de gör, de kollar förmak och kamrar i hjärtat osv ser så att klaffarna är ok osv... och så kollar de efter ev ryggmärgsbråck och andra såna sjukdomar som de kan se. Vet att de även, när vi var på UL m Alice fick en jättebra bild på henne underifrån så att vi såg hennes överläpp tydligt och då kunde de även se att hon ej hade läppspalt osv... Sen minns jag inte exakt vad det var mer de kunde se...

I Linköping går man på UL runt v.12 sen får man ej fler UL, däremot gör man ett slags blodprov där man mer ingående kan få reda på grejor om barnet, downs syndrom och sånt tror jag, men är ej säker!!

Här går alla på UL, tidigast 18+0, man måste vara 18 fullgångna veckor för att de ska kunna se allt de vill se.

Sedan får vi oxå ett UL i v.32 ungefär för tillväxt-bedömning, vilket inte heller finns på alla ställen. På de flesta ställen erbjuds det bara t riskpersoner, tex mammor m diabetes, el som har fött små/stora barn tidigare.

Ja, jag är jätteglad att de erbjuder detta t alla. Känns väldigt tryggt och jag håller med dig. Alla sjukhus borde erbjuda detta t alla!

Stor kram

Anja :o)

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv