Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Giveaway/julklappar

Skrivet av mfors
Det finns något som blivit mer accepterat sista åren, att istället för att ibland lämna en julgåva till en kontaktperson eller företaget istället skicka något till välgörenhet.

Vi har t.ex. tidigare till jul, skickat ett personligt kort till alla vi har i kundregistret med att istället för att köpa julklappar och presenter till dem, använder pengarna för den budgeten i vårt nuvarande bristsamhälle inom skola / landsting / vård / allmännytta köper in, alternativt låter personal köpa in uppdelat efter behov för motsvarande summa pengar presenterna skulle kostat som gåva.

Sedan skickar vi ut ett julkort, personligt adresserat till företaget med mottagarföretagets namn och förklarar varför vi detta år gjort såhär. Brukar kunna bli vartannat år vi gör så.

Ok, det är jättekul att få presenter, ostar, rökta fårfioler och gud vet vad, men samtidigt brukar vi få ett tackkort tillbaka för vår målsättning att "vi som ändå inte behöver något tackar för gesten! Fortsätt!"

Och tala gärna om vad pengarna går till, t.ex. på grund av inköppsstopp på Landstinget kan dom inte köpa in leksaker på barnmottagningen, skolan får inte ens köpa suddgummin ens till barnen, diakonin har inte hur mycket pengar som helst att hjälpa nödstälda familjer osv.

För övrigt kan man hjälpa till även privat på andra sätt, tex. håller jag på och rensar ett dödsbo och allt sådant som kan vara användbart hos någon annan skänks bort alternativt säljs iväg av det vi inte själva vill behålla ens för framtida bruk. T.ex. till någon som ska flytta till första lägenheten osv.

Behållningen går till att piffa upp en skola.

Förskolan fick 5000 papper och kartong i blandade färger inför jul så de kan pyssla, 5000 vita ohålade papper och kartong samt plakatfärger som kom som räddande ängel då dom började få slut på "tubvattenfärg" att måla med. Och en enliters plastpåse målarpenslar. Fritidshemmen har fått tygbitar i två stora svarta sopsäckar att pyssla med (allt mellan 20x60 stora till 3m längder som legat sista 20 åren minst (skitfula 60-tals/70-tals tyger.

Men vilken bransch är du i? Jag jobbar inom IT, reklam och marknadsföring, personalvård och som förälder .-)

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv