Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fiskleverolja

Skrivet av Jockemamma
Vi ger vår son fyra kapslar Friggs omega-3-olja varje dag. Vågar faktiskt inte låta bli ... kan ju förstås inte säkert säga att det har haft någon effekt, för förbättringen kanske skulle kommit ändå, men visst har han utvecklats väldigt mycket. Vi gjorde, av ren nonchalans, ett uppehåll på lite mer än två månader i våras. Mot slutet av dessa två månader var han alldeles omöjlig - det blev det ena vansinnesutbrottet efter det andra. Kanske berodde det på att det var i slutet av terminen, kanske på att vi slutat med oljan.
Men vi började kuren igen, den här gången med större dos än förut dessutom, och han har alltså utvecklats fint under dessa nio månader. Inte så att autismen, tralala, bara försvann ... men han har inte alls sådana tokutbrott längre och verkar överlag mycket lugnare och mognare än förut. Vi kan nu jobba med "problem" som vi tidigare inte ens orkade tänka på, eftersom det var så mycket annat, grundläggande, som man skulle handskas med först.
Så nu kör vi vidare på det. Det är ju nyttigt överlag, så jag ser ingen anledning till att INTE ge honom det.

Lyckligtvis är han duktig på att svälja kapslar, för annars hade det nog inte varit så roligt. Oljan i flytande form är inte särskilt uppskattad av barnen!
Vi lärde honom ta tabletter tidigt genom att servera dem med en sked sylt eller äppelmos. Nu tar han dem med en klunk vatten.

Ledsamt att höra om syskonslagsmålen. Jag känner igen det. Sonen var riktigt elak mot lillsyrran när hon var liten. Nu är hon fem år och kan ge igen med råge. I vart fall hör man när det brakar ihop, men faktum är att de är bättre sams nuförtiden.

Och jo, vi har nog också önskat att vi fått vara en sådan där normal familj. Fast det är vi också ibland. Nästan i alla fall. :)

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv