Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Konstgjorda värkar

Skrivet av Nelle m Jonathan 030611 & bf 14/4
Som jag förstått det är det de "konstgjorda" värkarna som inte är bra för livmodern. De är kraftigare och tätare från början så livmodern får ingen chans att vänja sig.

Jag vet inte vad mognaden kan ha för betydelse. Jag har själv funderat på det där med värkstimulerande dropp, det är ju inte ovanligt att få även om man inte blir igångsatt. Är inte ett alternativ om man tidigare varit snittad? Och hur är det i så fall med epidural som ju ofta kräver värkstimulerande? Jag ska prata med min bm om det nästa gång vi ses.

Jag var helt omogen förra gången när jag blev igångsatt och det kanske SÖS väger in i sin bedömning. Det kanske är skillnad om man kan ge lite värkstimulerande dropp och se om man kan "lura" kroppen att komma igång av sig själv?

Jag blev akutsnittad men egentligen helt utan brådska. Efter 1.5 dygn konstaterade man att det inte skulle bli något barn den vanliga vägen. Jag blev snittad ett par timmar efter beslutet så allt gick väldigt lugnt till. Det behöver alltså inte bli kaosartat bara för att det är akut.

Jag börjar fundera lite på det där att riskerna för snitt skulle öka så när man går över tiden. Det låter egentligen lite konstigt. BF-datumet är ju inget absolut datum, det känns som att några dagar hit eller dit inte kan spela någon roll.

Hur var det förra gången, gick du över tiden då?

Hmmm, det känns ju inte som jag har några goda råd att komma med... Men hoppas mitt svar kan hjälpa dig på något sätt i alla fall.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv