Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tack !

Skrivet av Caroline
Tack för ditt svar. Det känns så bra bara att överhuvudtaget veta att det finns andra som gått igenom detta!
Vi har ett möte med skolpsykolog och särskolans chef redan denna vecka, och redan nu känns det som om bilden börjar att klarna vad vi skall fråga osv.
Men jag har också hittat alternativa skolor som
" åtminstonde " på papper låter som om det skulle kunna passa in på vår kille. Tex så verkar St Örjans skolor ha olika alternativ som känns om de skulle kunna passa in. Vet du nåt om dem ?
Det som känns allra värst med tanken på särskola är hur vår kille kommer att hantera ett sådant steg. Han har inte upplevt nåt utanförskap, förutom att det självklart har varit jobbigt att få kämpa så mycket mer än alla andra.Vi är rädda att det kommer att knäcka hans självförtroende och självbild. Samtidigt som vi självklart inte förkastar särskolan för att vi inte skulle " veta hans bästa", eller försöka förneka hans behov. Men det måste bli rätt det är ju hela hans framtid det handlar om !!Det känns också som om man måste kunna ha försökt ställa en ordentlig diagnos innan man börjar disskutera skolgång.
Vart går man vidare med det? Via en barnläkare eller ?
Han står i kö för ngt som heter STUDS men den utredningen kommer att ta lång tid , och som jag förstått det hela så vill de att vi skall ta ett beslut kring skolgången snarast!!

Tack än en gång !

Kram
Caroline

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv