Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hejsan!(långt som vanligt*S*)

Skrivet av no1wildcat
Åh,vad jag känner med er nu,förstår att tankarna snurrar fram och tillbaka i ett enda kaos!!
Vi fick diagnosen lindrig utvecklingsstörning på vår PippiLotta för ca2 år sen nu,när hon var 6 år, och reaktionen var precis som er,chockartad,då vi hade förväntat oss ADHD pga all hyperaktivitet.Idag vet vi att hon även har det oxå som tilläggsdiagnos.
Vi blev remitterade till barnhabiliteringen från BVC:s psykolog som gjorde 1:a utredningen.Vi krävde en ny utredning och fick det året efter men det blev samma resultat samt ADHD.

PippiLotta har gått i "vanlig" klass 1:an och 2:an-individintegrerad från VT i 2:an men nu i höst har vi valt särskolan och det pga att hon själv inte mått bra i gamla klassen och blivit mobbad samt att hon själv märkt sina olikheter och inte klarat av t ex de andras lekar då hon inte förstår dem.

I vår kommun tar de in lindrig utv.störning och autism på särskolan och den är integrerad med "vanliga" grundskolan men det skiljer sig kanske från kommun till kommun.Eller så läser man individintegrerad i sin gamla klass men följer alltså särskolans skolplan som inte skiljer sig så nämnvärt från grundskolans,som tidigare berättats=)

Begär att skolpsykologen/läkaren skriver remiss till barnhab.(eller är studsteamet samma sak kanske?).Så ni kan få besked och diskutera er osäkerhet kring detta!

När det gäller test så gjordes wisc,heter det så?Jag Å namn *S*,nåt sånt iaf det var det ända testet och är ett sk begåvningstest.
Sänder massor av styrkekramar till er!!

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv