Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej Ann

Skrivet av tinao m Ami 0103
Jag brukar hålla till på DS-listan, men läser här ibland. Känner igen det här med försiktiga barn. Amanda 3,5 år med DS, lärde sig gå när hon var 2,3 år, och var mer försiktig än de 1-åringar som lärde sig gå i vår omgivning.

Vi tränade henne att stå i vår dubbelsäng, för när hon ramlade där slog hon sig inte, utan studsade bara, så det blev en rolig grej istället för en hemsk upplevelse. Vi höll på i flera månader att bara öva på att stå i sängen, och putte omkull henne för att hon inte skulle bli rädd för att ramla. Det gjorde att hon försökte att ställa sig upp varje gång hon ramlat, dessutom applåderade vi varje gång hon lyckades att ställa sig upp. Allt för att få en positiv upplevelse*s*.

En dag ställde hon sig upp när hon satt på golvet och klappade händerna åt sig själv. Då kände hon sig stadig nog för att pröva att stå på golvet. Amanda tyckte också om lära-gå-vagnen så länge hon gick med den, det var inte lika roligt när hon stannade och inte visste vad hon skulle göra sen.

Eftersom Frida redan kan gå, så behöver hon kanske inte ståträna, men det kan vara bra att träna sig i att ramla, så hon ser att det inte gör ont om man bara sätter sig ner. Sängen kan vara ett bra ställe att träna på. Lycka till!

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv