Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

lite lång svar ...

Skrivet av jolanta
som det var hos mig:
1. min son 7 med diplegii hade också massa kräkningar även de som kom "ingenting i". tror det är typiskt för de barn men om det blir alltför ofta + att mellan måltider så skulle vara bästa att kolla om det är inte alltför stor trycket i hjärna av vätska. Jag tror att din dötters läkare uteslut detta så det är bara att vänta, så kräkningar går över med tiden.
2.inte alltid både armen och ben har problem så tydligt. Ibland märker man det inte alls, fast det är i regel att de följert parallel i viss grad. Det är så osynligt att ibland bara läkare eller sjukgymnast kan konstantera det.
i mitt fall blev det så att de envisade om min sons försämring i händerna fast vi märkte aldrig någon alls skillnad. nu efter 7 år och ingen träning alls på händerna undersökt de pojken och konstanterade att det är ingen problem med händerna.
3.man kan ABSOLUT TRÄNA UPP oanvänd del om det finns inga avklippta muskler eller helt förlammade.
Det tar kortare eller längre tid men med rätta övningar finns alltid någon svar på träningen.
4.ingen åning vad du menar med denna frågan....att barnen rör handen efter födelsen och sedan gör inte det , menade du? Vet inte om det.
5. du kan söka all info på www.google.com då söker du på hemiplegi eller diplegi, svårt att ge dig råd beroende på vilka info söker du.
6. läkarna och sjukgymn. undviker inte säkert frågor utan de VET INTE SVARET! det är så att barn är pytteliten och allt kan hända, allt är möjligt och det sista är att de vill skrämma dig onödigt! Jo mindre du blir oroligt desto bättre för er hälsan. Din dotter är faktisk i början av lång vägen, ni hinner säkert med massa frågor och svar i framtiden. Allt kommer visas med tiden vilken stöd och hjälp behöver din lilla flickan.
hoppas det hjälpte lite ..
hälsar så gott...

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv