Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vi har inte heller bjudit några barn. (långt)

Skrivet av Snart fru
Hejsan!
Jag och min fästman ska gifta oss om fjorton dagar, och vi har valt att inte bjuda med några barn över huvud taget. Visserligen är inte barnen så nära släkt som syskonbarn, men vi umgås ändå rätt mycket.
Anledningen till att vi har valt att göra så är flera:
* Vi vill att alla ska kunna sitta och äta i lugn och ro, och ha kul och roa sig hela dagen/kvällen, utan att behöva tänka på sina (eller andras) barn.
* Skulle vi bjuda "alla" barn i släkten också, så skulle det bli ca 10-15 gäster till och därmed kosta mer. (Bröllop är ingen billig tillställning!)
* Det skulle bli "besvärligare", med annan mat osv. dels för att barn inte äter samma meny som vuxna, men även på grund av allergier etc.

Nu tycker du säkert att jag är kall och okänslig och "minsann hade tänkt annorlunda om jag haft egna barn!"... ;-)
Men det är inte det det handlar om. Jag tycker jättemycket om de här barnen, och vi firar jular och midsomrar ihop osv. Jag tycker helt enkelt att deras föräldrar gott kan få roa sig på egen hand på vårt bröllop!

Sedan håller jag med dig om att det är orättvist att vissa syskonbarn får komma, men inte andra! Alla eller inga; en 12-åring är inte så vuxen den heller!

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv