Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

ta ett lite mer vuxet snack med grabben

Skrivet av sisla
Han är stor nog att kunna begripa när du förklarar att OM han är sur och otrevlig mot dig när ni ska göra läxan ihop så vill du inte fortsätta göra läxan med honom, då har han att välja på att be pappa om hjälp eller att göra läxan ensam, eller be någon i skolan om hjälp, eller göra läxan tillsammans med någon kompis.

Sen måste du vara konsekvent med det att
1. du säger vilken tid som passar dig att hjälpa till med läxan och det får han anpassa sig till om han vill ha dig hjälp
2. du ser till att hålla din del av dealen, dvs när klockan är slagen så lämnar du över allt annat till pappan och sätter dig med pojken och läxan, så lång tid som ni kommit överens om.
3. om han börjar krångla och tjura och vara otrevlig får du påminna om överenskommelsen, och förklara igen "jag vill inte hjälpa dig om du är otrevlig mot mig".
4. om han inte kan återgå till att göra läxan på ett trevligt sätt, lämna honom för den dagen och erbjud dig att göra ett nytt försök imorgon.

obs! kom ihåg att berömma MASSOR de dagar som läx-stunden blev trevlig för er båda!

Du verkar bry dig mycket om din bonus-son, vad jag undrar över är varför inte pappan kan backa upp dig så du slipper fajtas själv med pojken om läxan..

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv