Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Akvarium

Skrivet av ärtan
inte svårskött och fiskar kan vara fantastiskt underhållande.

Kan vara bra att investera i fiskar som inte kräver så mycket "finlir", det finns ju till exempel guldfiskar, svärdbärare och barber som inte är särskilt pjåkiga med vattnet, bara det finns en cirkulationspump och man byter vatten regelbundet. Ciklider är fina men aggressiva, och vill man ha ett sällskapsakvarium med flera sorters fiskar är de ingen höjdare. Vill man slippa pilla mycket med att göra rent från alger och dylikt skaffar man en mal. Växter kostar inte alls mycket, lättskötta sorter som ex Cabomba- eller Hygrofila-varianter.

Akvarium, begagnade, finns från några hundralappar, då brukar utrustningen ingå, kan säljas vidare om han tröttnar. Satsa på minst 100 litersakvarium, lättare att få balans och så får man plats att leka lite med inredningen, till exempel såna därna slott med tinnar och torn och kanske en liten dykare som står och bluppar luft på botten...

Dock får man beväpna sig med tålamod, ett akvarium kan gott få köras igång utan fisk och växter och få gå i en vecka innan man sätter i fisk. Med vattenberedningsmedel garderar man sig ännu mer.

Jag tror minsann jag kan pladdra hela kvällen jag!

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv