Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Helena

Skrivet av Christine med Tiger
Jag vill inte avliva honom utan att ha försökt prova att omplacera honom. Imorgon åker han till min bästa vän för att provbo där en vecka. Är han knasig där åker jag direkt till veterinären, men om han håller sig lugn så ska jag verkligen aktivt söka efter nytt hem åt honom.

Han är inte född utomhus, utan inne. Tjejen som hade honom visste inte riktigt säkert vem som var pappan, men hon hade själv en okastrerad hankatt (undrar hur dum man får bli ibland??) och när jag sett honom ute så har jag verkligen sett TIGER i honom. Samma kropp, samma ansikte, samma höga ben. Men han är grå. Mamman är sköldpaddsfärgad och inte lik Tiger alls, men han har hennes sträva päls. Han känns lite som en strävhårig hund ;o)

Vet ju inte vad mer för gener han har, det vet nog inte kattägaren heller. Men tuff är han ju helt uppenbart!

Jag hade två honor för fyra år sedan. De var hur lugna som helst, förutom kattungebeteendet med race bland blomkrukor osv. Men när vi fick en bebis så började den ena av dem kissa inne ÖVERALLT. Så då fick de flytta tillsammans till min svägerska. Känns som om jag har otur med katter :o( Funderar nästan på att skaffa en vuxen katt direkt, istället för kattunge. En vuxen hona från katthemmet kanske? Eller så låter jag bli tills mina barn är större. För jag tror att de är en av grundorsakerna till att han är lite knasig.

Fast å andra sidan har han varit attackig och bitig sen han kom hem till oss.

Om jag hade råd skulle jag köpa mig en Bengal, men inet har jag 10.000:- att hosta upp i ett nafs :o(

Birma gillar jag inte till utseendet, och priset är inte i klass med vad jag har råd med. Antar att en försäkring för en sån katt är dyrare också?

Jag blir så ledsen när jag tänker på att jag kanske måste avliva honom. Han är ju så lugn och fin vissa stunder! Som nu, då han ligger hoprullad till en liten kanelbulle bakom datorskärmen *torkar en tår*

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv