Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Eva

Skrivet av Lee mamma till Emilio
Detta är inget eget insiativ från kooperativet JAG.
Detta härrör från ett beslut från riksförsäkringsverket.
Det är mycket viktigt att kopperativet följer dessa regler som sätts upp för att överhuvudtaget få finnas med som assistansbolag i framtiden i den formen som den är i nu.
En granskning från myndigheter skulle kunna bli dödsstöten för kooperativet. Det är viktigt att man följer de regelverk som finns.
Om du nu är medlem i JAG och arbetar som assistent åt ditt barn så finns möjligheterna att kanske söka lite av assistansomkostnaderna för ev. resa hos stiftelsen.
Jag tycker nog att du skulle ha ringt till kooperativet innan du skrev hit ,för att få en mer utförlig info inför de nya "reglerna" ,som faktiskt gäller _alla_ assistansbolag som har föräldrar till brukare måste följa.

Vill nu uppmana alla som kanske läser detta att vara lite uppmärksamma ett tag framöver. Riksförsäkringsverket har en bibba med nya regler som de vill ta upp till beslut. bl.a. att vi föräldrar inte alls skall få vara assistenter till våra barn + att man endast får räkna aktiv tid för assistans, då inkl inte blöjbyten, sondmatning med pump och mycket annat.

Där har vi något att bita tag i framåt.
Vi får bilda protesttåg mot regeringen ,inte våra assistansbolag som faktiskt står på våran sida .

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv