Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Har ni varit...

Skrivet av Becka med Elvira 4år + 2 syskon
på några längre utredningar för att få nån diagnos av något slag, eller går ni hos Logoped enbart?
Att få en konkret diagnos kan vara bra på många vis, instanser får mer respekt för en då man har en diagnos att skriva i papprena då man kräver olika former av stöd. Just t.ex. att få en egen assistent.
Men det borde nog gå utan diagnos också, det som i varje fall krävs här är ungefär att en läkare/Logoped eller liknande med "makt" skriver ett utlåtande skriftligt att det skulle vara till barnets stora fördel med en egen assistent, att en assistent är nödvändig i habliliterings-syfte. Då har inte kommunen rätt att säga nej och vägra en assistenttjänst.

Vad säger dom på dagis, tycker dom det går bra utan eleler vill dom också ha en assistent till honom? De borde ju kunna hjälpa er därifrån att få en assistent, de borde ju ha de rätta kontakterna, det skall inte falla på föräldrarna enbart.

Här var det inga problem att få en assistent till henne, eftersom en s.kl. Foniater (typ Talutredare) skev på ett papper just att hon behöver en egen assistent i dagis, jag hade med pappren till dagis och så skötte dom det därifrån, papperskriget till kommunen alltså. Tjänsten måste ju beviljas i nån nämnd nog eller nått sånt, den rent ekonomiska biten.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv