Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag förstår..

Skrivet av Emmie
att du inte vill planera en oassisterad födelse hemma, men vill bara kommentera att skulderdystoxi förekommer 0.2-20,3% av alla födslar och riskfaktorerna är: tång, sugklocka, yttre press, diabetets hos mamman och en födelsevikt över 4000g.
Dvs om du inte ligger i riskgrupp för detta är det onödigt att oroa sig. Om man ändå vill oroa sig (oavsett plats) kan man ta reda på vad man själv kan göra om det skulle hända. (Så inte någon på sjukhuset hoppar på magen och försöker trycka ut bebisen, stressa mamman och flörvärra situationen.)
Navalsträngen runt halsen märker man ju i samma ögonblick som en hem-bm skulle ha märkt detta och kan åtgärda det. OM det inte skulle gå att åtgärda (nalvelsträngen är för kort) så hade inte en hem-bm kunna gjort mer heller, dessto bättre så har naturen fixat det så finurligt att kraften från ett födande barn troligtvis gör att navelsträngen brister av sig själv. Sista utvägen om det enda som håller barnet tillbaka är navelsträngen är ju att klippa av. (uppmärksamma att den måste knytas till snarast)
Dessutom så ett barn som sitter fast någon längre tid med bara huvudet utanför sätter i de flesta fall i gång att skrika. (fri luftväg)

Jag önskar att du får en underbar födelse och att du åtmindstonde slipper föda i bilen.. Det kan inte vara kul.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv