Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej!

Skrivet av Superwoman
Först och främst måste jag nog säga att Ann-Louise nog INTE är särskilt vanligt på småbarn just nu så väljer ni det blir dottern nästan garanterat ensam om namnet! :-D (fast man måste ju inte älska det namnet, eller den typen av namn ändå - de flesta namn som är väldigt ovanliga på barn är det ju just för att de flesta för tillfället inte tycker att de är så fina...)

Hursomhelst så tycker jag personligen att det är elakt att ge barn alltför unika och märkliga namn (har själv växt upp med ett sånt namn och det var inte särskilt kul). Men de flesta namnen på er lista är ju faktiskt rätt vanliga och dessutom i mina ögon jättefina! :-)

För att börja med det negativa så gillar jag inte Doris (klart värre än Ann-Louise vad gäller "tant-faktorn"). Holly, Lea, Meja och Nea känns lite trista, de var nog lite "nya" och trendiga namn för ett par år sen men nu är de inte det.

Däremot tycker jag att Maja är jättefint! Funkar jättebra med Linnea som andra namn som du föreslår. Fanny, Elin, Katja och Isa är också fina namn. Juni och Minna tillhör inte mina riktiga favoriter men är ändå helt OK. Miranda är en riktig höjdare (finare än Maja t.o.m. tycker jag!). Elsa och Alma är också trevliga namn.

Vad gäller killnamnen så håller jag med om att Neo inte riktigt är någon favorit. Det är ju också ett f.d. trendnamn som jag tror är på väg att snabbt tappa popularitet.(Inte för att det spelar någon roll kanske iofs). Jag tycker att Casper är klart finast av era killnamn. Gabriel är också OK men det är ett lite "hårt" namn tycker jag. Hampus är mjukare och finare (det är svårt att säga "Gabriel" snällt men "Hampus" kan man säga snällt...)

...så tycker jag iaf! Lycka till med bebben!

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv