Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hon har nog bara fullt upp med sina söta små....

Skrivet av Jennivf +9
Men jag gjorde en liten sökning på ankomst maj då jag vet att hon vart inne och berättat om sin hemförlossning och hittade följande:




Min förlossning... (2004-05-21 22:18:15) + -
fredag, 30/4 föddes våra tvillingar hemma.
jag vaknar påmorgonen och känner att vattnet går. känner mig säker på att barnen kommer under dagen, och bestämmer mig att ringa min bm, med beslut att stanna hemma (det är först då som jag bestämmer mig att inte åka in på sjukhus, för jag var inte säker under hela graviditeten hur jag skulle göra). min bm har precis kommit hem från en annan hemförlossning, och säger att hon hittar två bm som skall komma och hjälpa till. under hela förmiddagen har jag väldigt svaga värkar, men inget som säger att det börjar dra ihop sig. min man och jag skojar att bebisar måste vara ute innan han hämtar dottern på dagis.
mina bm kommer på besök efter lunch, och eftersom värkar är fortfarande svaga, kommer vi överens om att jag ringer när det känns att det närmar sig. kl 1300 sitter vi och fikar, och 1330 åker de iväg och jag bestämmer mig för att hoppa in i badkaret så fort de åkt. i badkaret får jag några starkare värkar, och känner att jag måste gå på toa. jag säger till min man-det kan inte vara sant att jag skall börja krysta snart?! men det är så, en kvart efter att bm åkte iväg börjar jag krysta, och min man ringer efter de, och jag hoppar tillbaks in i badkaret. bm är på väg, och 1401 är Ayisha ute, och tittar nyfiket runt. efter någon minut så känner jag att nästa barnet vill ut. jag håller i Ayisha och krystar samtidigt (det var inte det lättaste :-), och min man fångar Tristan kl 1406. Han är lite blå, födds med segerhuva, men hostar till efter några sekunder och byter färg. Våra bm kommer några minuter efteråt, klipper navelsträngarna och hjälper till med moderkakorna.
Enkelt, va?
Ayisha vägde 2600 och Tristan 2200.
Majoslava


känner mig inte... (2004-05-22 14:23:25) + -
som tvillingmamma, känner mig mest som mjölkmaskin, och att man inte hinner med stora barn. det är inte så enkelt att sitta iparken och springa efter en 2åring med två bebisar hängande från tuttar :-)
Majoslava


konstigt nog.. (2004-05-22 14:29:36) + -
fick jag akut havandeskapsförgiftning några timmar efter förlossningen.
runt midnatt svimmade jag av av kramper pga högt blodtryck, och blev skjutsad till sös med ambulansen.
jag mådde bra efter att jag vaknade, men de på sös tyckte jag var mycket sjuk, så jag stannade över helgen på sjukhuset.
en vecka efteråt åkte vi in på barnakuten för jag hittade Tristan blå i ansiktet. men vi vet ej varför det hände och de hittade inga orsaker till det på sjukhuset. det har inte upprepat sig, men man blir lite nojjig för att kolla på honom.
Majoslava

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv