Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

jag har gjort så här...

Skrivet av hilldur
jag har ett barn sen tidigare och hans pappa är URKASS på att hålla kontakt. Ibland går det ett år mellan telefonsamtalen. Nåja... jag har gjort så att jag har skrivit ett dokument om vad jag vill ska hända min son ifall jag dör. (Hur kul är det att tänka på sånt??) Där skriver jag att min sista vilja är att han ska stanna med sin styvpappa och sina syskon. Jag vill absolut inte att syskonen ska skiljas åt. Sen har jag skrivit att jag är medveten om att inte detta dokument "bestämmer" hur min sons framtid skulle bli, men att jag VET att dom MÅSTE (typ socialen) ta hänsyn till min vilja.

Sen har jag även skrivit att OM han inte får stanna hos styvpappa o syskon så har jag tre andra alternativ som jag skrivit upp också. Dessa tre alternativ/familjer är givetvis tillfrågade. Detta dokument har jag i ett kuvert och alla dessa familjer och min man, vet att det finns och att dom ska ta fram det ifall nåt händer. Sen måste man ju uppdatera det ibland. En gång per år skriver jag om det med aktuella datum och kontakt (eller INTE kontakt) med biologiska pappan. Sen måste man även påpeka till alla - styvpappan och dom andra alternativen - att vid ett ev. dödsfall så måste dom ansöka om vårdnaden om sonen hos socialen. Först måste styvpappan göra det och blir det avslag så är det bara för dom andra att haka på.

Adoption... det vet jag inte hur det går till. Det ska ju gå att adoptera ifall den biologiska pappan går med på det. Annars är det väl via tingsrätten. Ta och ring Familjerätten på erat Socialkontor. Dom ska veta hur man går till väga. Alternativt att du tar kontakt med en advokat som är specialiserad på Familjefrågor.

Fråga om det är nåt som verkade klurigt.


« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv