Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

lite svar

Skrivet av Nette med Noel 5/7 -03
Vi brukar stretcha Noels nacke också när han sitter eller så tar vi det när vi har honom i famnen. Min man brukar ha honom att halvligga på hans ena arm och så böja upp huvudet med andra handen (dvs höger öra mot höger axel). Det går speciellt bra om man står framför en spegel.

Jag brukar leka "prästens lilla kråka" och slinka hit och dit och på andra hitet så brukar jag "tilta" Noel till höger och samtidigt passa på och trycka upp hans huvud mot vänster (höger öra mot höger axel igen alltså) och stretcha. Det brukar han tillåta eftersom det ju är en ganska kul lek.

Fysioterapeuten brukar sitta med Noel mellan sina ben och "tilta" honom så att han sitter snett och måste korrigera med att föra höger öra mot höger axel. Om han har nåt jätteintressant framför sig, nån ny leksak eller jag som gör miner, så går han med på det här och låter fysioterapeuten stretcha. Annars protesterar han och så gör vi nåt annat.

Vi har köpt en babyspegel som vi har på vänstra sidan av Noels säng och som han tidigare alltid tittade i. Vi försöker också alltid få honom att titta till vänster, att vrida huvudet till vänster alltså, på alla sätt och vis. Ibland står jag med honom i famnen och så vänder jag mej och honom så att han måste titta till vänster för att t ex se på TV:n eller vad det nu kan vara som har fångat hans uppmärksamhet. Men det gäller att öva och öva jämt. Så fort som vi lite har slarvat och inte övat med Noel så blir han sämre och mer sned.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv