Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej, Sara!!

Skrivet av Cissi m. 3-llingar
Förstår att det är lite chockartat att få det när man är vuxen, men det blir bättre, det kan jag nästan lova.

A och O, för mig, är att medicinera regelbundet för då, som sagt, märker jag ju knappt av att jag har astma. Jag blir däremot snabbt sämre om jag slarvar. Det är det bästa rådet jag kan ge dig.

Varför du är trött beror nog till 99% av hostmedicinen, cocillana, eftersom den innehåller morfin. Det är inte bricanylen för den blir du ju snarare pigg av. Så fort du slutar med cocillanan så kommer du nog bli piggare. Bricanylen kan ju i bland ge lätt hjärtklappning.

Och, självklart kan du gå hem till folk som röker eller har djur, se till att ALLTID ha bricanylen med dig. Vi har ju både hund och katt, även om min läkare inte är så nöjd med det. Jag skulle må psykiskt sämre om jag inte hade hund.

Mina barn fick infektionsastma som spädbarn, kommer inte i håg exakt hur gamla dom var. Vi har fått hem en apparat, liknande det dom har på sjukhuset, med ventoline, som barnen andas i när dom blir dåliga.

Så här i början så bör du tänka på att inte utsätta dig för mycket av det du reagerar på. Framför allt, ta det lungt, dels för att du är gravid och dels för att du säkert är ganska känslig just nu. Sen när du får rutin på allt och känner dina begränsningar så kommer det bli bättre.

Kom ihåg att alltid ha bricanylen med om du så bara ska ut och handla en snabbis, det lönar sig.

Ibland så tror jag att det är lite psykologiskt, för om jag ibland glömmer bricanylen så får jag lite tungt att andas bara av vetskapen att jag inte har den med mig. Så för att vara lugn så ha den i fickan jämt.

Det blir bättre, fråga mer om du kommer på nåt!! Så ska jag svara, om jag kan förstås.....efter snart 26 år som astmatiker så kan man ju en del.....






« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv