Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Det är lätt!

Skrivet av Sally
Jag känner mig som expert på gulnade paneltak efter att ha målat 6 stycken, sammanlagt kanske 100kvm... :-)vi har prövat oss fram, vi ville behålla känslan av trätak, så vi har prövat:
*vit panellack, blev blankt och fick nästan aprikos ton beroende på underlaget, inget för oss (tur att det bara var taket i kontoret!)
*vit panel-lasyr (eller vad den kallas), blev rosa och håller urdåligt (måste göras om, men den usla färgen måste väck först och det känns som ett hästjobb och blir således aldrig gjort!)
*vanlig vit grundfärg V-slip(kan spädas med vatten för mer laserande effekt), superbra, blir matt och vacker yta med god täckning som ändå ger bibehållen träkänsla. Dessutom är det mycket billigare än alla specialfärger. Vi strök två strykningar för att få det jämnt o fint. Ett extra plus är att färgen inte luktar och dessutom torkar kvickt.
Med alla våra olika tak (några bar obehandlade o andra var lackade) har vi bara tvättat med målartvätt först. Ev kan du behöva schellackera kvistar. Självklart målar du med pensel, roller är bara till för "döda, släta ytor".
Det kommer gå jättebra, lycka till!

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv