Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Var i din sits för ett år sedan...

Skrivet av Sanna m Sacha 18/12-01
men vi hade fyra lager tapeter (det äldsta från 1944). ;-) Det var ett rent h*lvete att få ner eländet. Så\'n där tapetborttagning hjälpte inte för oss, utan vi skrapade, skrapade, skrapade...osv. Och bredspacklade till förbannelse. Och slipade sjukt mycket. I köket använde vi återställaren- vilket vi borde ha gjort i v-rummet också, inser vi nu.
Vad jag fick veta i efterhand av en granne som är målare, är att man kan hyra en "ångmaskin" som man ångar ned tapeter med, som han hade gjort i deras lägenhet (och jämt på jobbet då). Det är visst jättebra. Det kan ju vara ett tips- för varken spackel eller återställare är ju gratis heller.

Var noga, noga, noga är dock mitt råd. ALLT syns när man tapetserat- och eländet förstoras upp. De små grejer som är ojämna hos oss är verkligen irriterande- och ändå tyckte vi det såg helt slätt ut innan tapeten.

I sovrummet har jag målat på tapeten. Där fick jag slipa en skarv som blev av en bård som var omöjlig att blöta ned (vilket ska vara sååå lätt.
:-( ). Jag har dock inte slipat skaavarna mellan våderna där, då jag tycker bäst om när det fortfarande ser "tapetserat" ut.

Lycka till! Det blir fint när det är klart!:-)

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv