Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Husguden Paulún säger så här...

Skrivet av Sara m. Viggo
Han har fått en fråga på sin hemsida om proteinpulver kontra protein- & kolhydratdryck, och svaret passar bra här:

"Det beror lite gran på vad du menar med proteinpulver. Är det ett rent proteintillskott som inte ger vare sig kolhydrater eller fett kan det till och med underlätta viktminskning. Detta eftersom protein är det näringsämne som ger störst mättnad och på så sätt kan minska din aptit lite grann. Protein frisätter också mycket mindre fettbildande insulin än vad kolhydrater gör. Dessutom kan ett lite högre proteinintag skydda mot muskelnedbrytning om du minskar ditt energiintag under exempelvis en viktminskningsdiet. Om du å andra sidan menar ett pulver som består av protein och kolhydrater bör du vara lite försiktigare. Dessa pulver innehåller ofta väldigt mycket snabba kolhydrater, vilket frisätter stora mängder fettbildande insulin. Det kan vara okej att använda direkt efter ett hårt träningspass för bästa återhämtning, men kom ihåg att det lätt kan bli för mycket och att förbränningen då hämmas."

När jag läser på mer vekrar det som att det blir en avvägning och det beror på HUr mycket och hårt man har tränat. En dylik dryck efter en promenad gör förmodligen mer skada än nytta, men efter ett ordentligt pass på gymmet ska det vara helt okej!

Mer tips om vilka proportioner som är lämpliga att inta efter träning finns på http://www.paulun.se/paulun_pop.asp?idContent=755

Det där med juicen har han, som andra redan har påpekat, fått om bakfoten. Visst bildas det sura produkter vid träning, som tex mjölksyra, men aldrig att juice skulle kunna göra det värre på något sätt.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv