Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Demeter

Skrivet av ärtan
denna diskussion om att utestänga papporna har pågått ända från början. Det finns en snacksida som heter Jämlikt hemma och jag tycker att de som inte känner att de platsar här ska hålla till där istället. Detta är ett feministiskt föräldrasnack och här diskuterar vi därför feminism.

Jag förstod också att du inte var kritisk men att vi utestänger männen får många av oss höra jämt. Det här har pågått länge och vi är trötta på det. Problemet är att många av oss har försökt jobba med män och det går inte i de allra flesta fall just därför att de vägrar ta till sig den kunskap som finns och vägrar se att de själva är en del av förtrycket. Men de pratar gärna om vilket ansvar vi kvinnor har för att upprätthålla strukturer som förtrycket och kritiserar gärna feministiska teorier utan att vara det minsta insatta i dem mer än det de kunnat lära sig på 15 minuters surfande på nätet. De verkar tro att allt som rör barn är en kvinnlig sfär som de själva nekas tillträde till och som de inte har inflytande över. Vilket är tvärtemot vad de allra allra flesta kvinnor vill - känner du NÅGON kvinna som inte vill att pappan ska vara engagerad i sitt barn?

Jag har i mina dagar hört talas om EN kvinna som inte ville att pappan skulle vara hemma. Jag har inte hört av någon av de pappor vi har träffat att någon av dem skulle ha fått negativa reaktioner på att vara hemma med barn. Ändå är det bara en förutom min man som vi känner som varit hemma mer än en eller två månader.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv