Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Du har rätt på en punkt

Skrivet av Francesca
Det är naturligtvis fruktansvärt att föräldrarna måste finansiera så fina kläder, och att de som inte har råd måste sitta hemma när de andra har roligt. Vad var det för en skola - en privatskola antar jag, där de utgår ifrån att alla har råd?

Däremot håller jag inte med dig om att klänning respektive kostym skulle vara fel. Alla flickor älskar att klä sig i fina klänningar och dansa, och jag tycker att det är synd att så många ska gå miste om det idag. Och visst är pojkar stiliga i skjorta och kostym! Eller vad tycker du att de skulle ha på sig - skitiga jeans för flickorna och vadmalsklänning på pojkarna, eller..?

Jag tror att barn och ungdomar idag just behöver att lära sig uppföra sig och umgås på ett artigt och trevligt sätt med det motsatta könet. Om pojkarna fick pröva på att visa flickor respekt, genom att eskortera sin bordsdam, hålla ut stolen när hon sätter sig, fråga henne artigt om hon vill dansa, och föra henne tillbaka till hennes plats efter dansen, så är risken mindre att de skriker "Hora" åt flickorna i skolan i fortsättningen. Eller det tror i alla fall jag!

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv