Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Men hallå!!!

Skrivet av Cecilia
Vad fan vet du om vad ALLA flickor vill?????!!!!!
Alla flickor gillar väl inte att ha klänning och eller dansa! Jag personligen älskar att ha klänning, men jag har flera vänner som inte alls gör det! Ok, nu låter jag förbannad och otrevlig - men jag vet ialla fall bättre än att tro att bara för att jag tycker en sak så skulle alla tjejer vara så.
Det är väl bra att ha en fest och en chans att få klä upp sig. Men - detta ska vara just en chans för att det ska bli något trevligt - inte ett tvång. Många föräldrar har inte råd attt köpa de "rätta" kläderna, och alla barn gillar faktiskt inte att ha det. Istället för att tvinga in barn (eller vuxna för den delen) i förutbestämda roller, så borde man ha skrivit: Ta på dig något fint och festligt.
Så kan man få välja själv vad man känner sig fin i, vare sig det är en klänning, fin byxor med glitter top eller chinos och slipover. Att inte tvinga in pojkar i att ha kostym (gubbigt tycker jag! passar vuxna bättre)eller flickor att ha just klänning, betyder inte som du antyder att man ska ha sunkiga kläder!!!! Man kan vara fin klädd utan att vara påtvingad en väldigt snäv dresscode.
Sen har jag väldigt svårt att tro att en enstaka fest skulle förvandla hänsynslösa, tasfande och könsordsskrikande killar till perfekta gentlemen. Och, vill vi verkligen ha gammaldags gentlemen som drar ut stolen? Jag tycker att det andas en mycket gammaldags kvinnosyn - kvinnor är små mystiska, ljuvliga väsen - inte riktiga människor som man tar på allvar. Såna man tittar på - inte såna man lyssnar på. Jag vill hellre vara en kompis i gänget än ett mystiskt väsen ialla fall.
Ja, jag älskar att ha balklänning - med det betyder inte att jag ska tvinga på det på andra! Det tycker jag att de ska få välja själva!

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv