Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Klassfråga mer än könsfråga tycker jag

Skrivet av Francesca
Jag har arbetarbakgrund - mina föräldrar hade sexårig folkskola - själv har jag en akademisk examen. När jag kom till universitetet med alla dess baler och fester, så hade jag i början problem med att flyta in. Just för att jag aldrig hade fått bära en aftonklänning tidigare och inte kunde föra mig i den, inte visste vilka bestick man skulle använda till olika rätter och så vidare. Jag kunde pinsamt nog inte ens dansa en vanlig vals!

Jag tycker därför att det kan vara bra att även elever i den kommunala skolan lär sig att föra sig i dessa sammanhang. För att hjälpa dem som vill försöka göra en klassresa, och gå på universitetet. Ja, vem vet - kanske till och med FÅ Nobelpriset en vacker dag! Och då kan inte den kvinnliga nobelpristagaren stå där och ta emot priset ur kungens hand klädd i "byxor med glittertop", eller hur?

Det ÄR faktiskt till och med så att en del av det så kallade glastaket för människor med arbetarbakgrund, beror just på att de inte kan uppföra sig i finare sociala sammanhang. Det är många begåvningar som går spillo genom det!

För övrigt så finns vet jag inget så sexigt som en man som behandlar mig som en dam! Jag känner mig inte som något våp för det, och jag är övertygad om att de män jag syftar på inte betraktar mig som det heller!


« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv