Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Men vänta lite nu...

Skrivet av lyckligt lottad
du menar väl inte att barn bör lära sig bära aftonklänning för att ev en dag vara rustade för att ta emot Nobelpriset ur kungens hand?

Det verkar rimligt att okunskap om "etikett" på sätt och vis utgör ett glastak för klassresenärer, men det är inte "etikettskunskapen" i sig som utgör hindret utan den känsla av underlägsenhet som detta i så fall för med sig och det är ju _det_ man måste motverka i barnuppfostran! Tycker jag. Alla barn och alla människor är lika mycket värda oavsett kunskaper om ostronkniv eller ej.

Som jag förstod Allis inlägg så var det ju det rigida upplägget kring festen som hon reagerade på. Att uppmana barn att klä sig fint är en sak - att påbjuda att småpojkar ska ha kostym och flickor aftonklänning är larvigt på gränsen till reaktionärt tycker jag.

Jag har själv gått på internatskola där en gammal engelsk dam kom en gång i veckan och undervisade i takt och ton. Till det hörde att vara ödmjuk och stolt över vem man är men absolut inte att försöka bli "fin" med hjälp av vare sig kläder eller etiketts-snobberi, det betraktades som höjden av plumphet...

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv