Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nej, så lätt är det inte

Skrivet av Francesca
Hur många arbetarklasspojkar har inte gjort bort sig på anställningsintervjuer, för att de suttit där och sett bortkomna ut i en nyinköpt kostym - för att de aldrig använt kostym förut?

Och jo, besticken går väl rätt fort att lära sig. Men att föra sig i aftonklänning när man går och dansar är inte helt lätt. Man bör ju inte gå kutryggigt, snubbla eller lufsa fram! Det finns ju en anledning till att överklassens barn fortfarande skickas på kurser i sällskapsdans när de är c:a 16-17 år! Gymnastiklärarnas danskunskaper är långt ifrån tillräckliga för att kunna hålla denna undervisning.

Att kunna konversera på ett artigt och trevligt sätt, utan att bli varken för närgången eller verka ointresserad, är också en konst. Att ta turer, inte avbryta den andre... Frågan är om det överhuvudtaget GÅR att lära sig i vuxen ålder. Jag märker då tydligt på mina kollegor med annan bakgrund att de har ett inlärt smidigt sätt som inte jag har, och som ger dem fördelar. De VERKAR trevligare och hänsynsfullare än jag, fast det inte är så.

Och som sagt - jag håller med om att det här arrangemanget i skolan var olämpligt ifall det innebar att vissa inte hade RÅD med rätt kläder. Men inte av någon annan anledning. Kanske kunde skolan ha lånat/hyrt in balkläder till alla..?

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv