Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Frigg

Skrivet av XX
Det är väldig skillnad att följa socialstyrelsens rekommendationer om brödätning kontra barnafödande...

Du skrev "De siffror som finns att tillgå säger ... lika många/få mammor och/eller barn som dör vid förlossning..." (hemma kontra sjukhus alltså). Av detta drar jag slutsatsen att det procentuell sett är fler som dör vid hemförlossning eftersom det är så få som föder hemma - en ytterst liten minoritet väljer ju det.

Blundar ni alltså helt för riskerna vid en hemförlossning? Det KAN alltså inte hända något som beror på att födseln sker hemma istället för på sjukhus? Att föda hemma av misstag för att man inte hinner till sjukhus är en sak - dessa förlossningar är oftast komplikationsfria. Men att medvetet stanna hemma och föda innebär ju att det inte är kroppen som valt...! Och inte var väl komplikationerna färre förr i tiden då alla "slapp" sjukhusfödande?

Jag tror för övrigt inte att denna fråga alls har med kvinnoförtryck att göra. Det är av omtanke om barnet som varningar om hemförlossning utfärdats. Och var finns pappan i sammanhanget? Det är väl också hans barn? Ingen nämner honom - bara att kvinnans kropp tillhör kvinnan...

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv