Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

men jag fattar inte (långt o lite svamligt)

Skrivet av ior
hur mycket ska man hålla på och höja o höja uppåt. Tycker att det daltas lite med medelinkomstföräldrarna som inte "har rååååd". Tjänar man bra borde man också ha råd att vara hemma med sina barn - det är ju en prioriteringssak till viss del. De som generellt har låga inkomster då? Eller om man t.ex. studerat länge som jag och får 3500 i månaden. Det är också ett problem. Jag skulle gärna varit hemma längre än några månader men hade inte råd. Ja, det var dålig "planering" från vår sida - jag skulle ha pluggat klart, skaffat jobb osv, men saker händer ju.

En annan sida av saken som jag tänkt på är ju att antalet dagar man tar ut det inte nödvändigtvis säger så mycket om den egentliga ledigheten. Den som tjänar bättre kan ju faktiskt dra ut på ledigheten längre (i min familjs fall t.ex. genom att inte ta ut alla dagar i veckan). Jag tog ut alla dagar naturligtvis, medan min kille tar ut fem i veckan och jobbar deltid resten. Vi pusslar och håller på. Men på pappret ser det ju ut som om han tagit ut 75 %...

Ja, det blev långt o svamligt. Kontentan är att jag tycker tanken om en tvärdelning av föräldrapengen inte tar hänsyn till andra levnadssituationer än att båda har fasta jobb.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv