Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

jaså

Skrivet av Annahoj bf 25/4, 2 mf
Det var en intressant vändning, så om en kvinna bidragit till samhället genom att utbilda sig och jobba så får hon skylla sig själv om hon behöver stöd. Det är ju inte bara oerhört dyra fertilitetsbehandlingar utan störd pga ökad missfallsrisk etc. som kan behövas.

Menar du att det är bättre att strunta i utbildning, föda barn ung och belasta samhället innan man har kunnat börja bidra. Är det något som borde värderas högre? I så fall, vart leder det jämställdheten? Vi är ju faktiskt inne på Feministiskt Föräldrarskap och diskuterar. En konsekvens av det du säger, att kvinnor får skylla sig själva om de föder barn senare (senare än vad föresten, var går DINA gränser för "äldre"?), blir ju en tillbakagång till en ojämlik familjesituation då kvinnan fick barn innan hon hann utbilda sig, eller innan hon hann få upp sin lön. Vilket leder till obalans där hemma.

Jag blir trött på dig som inte tänker längre. Dessutom har dessa kvinnor du pratar om, som "satsat på sin karriär" gjort precis vad som behövts för att nå ökad jämställdhet vilket borde gagna även dig.

nu har jag ju ingen aning om vilken ålder eller situation du befinner dig i, eftersom du väljer att vara anonym...

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv