Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ja, det var hårda ord.

Skrivet av Rudolfina
Några tankar från mig:

1) Vem säger att man väntar med barn bara pga. karriären? Man skaffar inte barn på beställning, det är mycket som ska klaffa, t.ex. med relationer. Ibland artar sig livet så att man kan börja försöka först sent i livet. Vem är du att döma?

2) Som Annahoj skrev: en äldre föräldrar har vanligen varit nyttiga för samhället och betalat skatt i många år. De har bekostat några extra undersökningar många gånger om, ifall det skulle behövas. Vad har de att skämmas för?

3) Äldre föräldrar har mer livserfarenhet och är därför ofta bättre psykiskt rustade för ett föräldraskap än yngre. De kan t.ex. uppfostra barn till förståndiga vuxna som inte skaffar barn i stället för yrkesutbildning vid 19 års ålder, bara för att bebisar är så söta och för att de själva ska få en identitet (därmed inte sagt att alla 19-åringar är olämpliga föräldrar, naturligtvis inte).

4) Jag skriver av taktiska skäl "äldre föräldrar", men naturligtivs inser både du och jag att det i första hand gäller kvinnor; det är ju de som har en biologisk klocka att ta hänsyn till. Därför undrar jag: Tycker du att din argumentation gäller även för människor med välfärdssjukdomar, t.ex. män som får hjärtinfarkt för att de rökt eller druckit för mycket eller ätit för många feta representationsmiddagar? Kanske ska de också skylla sig själva? Men om dem har det forskats i oändlighet och skrivits spaltmeter efter spaltmeter.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv