Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag förstår

Skrivet av Josefin
att det lät provokativt - men jag tänker bara ett steg längre......hypotetiserar kring om det inte ens var tänkbart att röka bland andra människor (som inte röker) vilket jag tycker är målet faktiskt!

Rökning finns socialt bara av gammal tradition, skulle ett likaledes vidlyftigt och äckligt beteende uppfinnas NU, skulle det ingalunda accepteras så som rökning alltjämt tolereras i allehanda sammanhang.

Personligen tycker jag att rökning ska BORT från alla ställen där någon kan tänkas bli lidande av den (och med lidande menar jag den subjektiva tolkningen, men det finns väl knappast en ickerökare som tycker det är skönt att andas in rök?). Busshållplatser, trottoarer (där någon kan tänkas komma in i rökmolnet - har ni tänkt på vilket enormt område som röken sprids över när någon röker? En vanlig halvt vindstilla dag måste den som går bakom en rökare i stan andas in röken 50 meter bakom!!!!Absurt, tycker jag), folksamlingar, balkonger, i ditt eget köksfönster om röken sprids in i grannens hus genom hans öppna fönster osv.

Finns ingen anledning till att acceptera det här längre. Är mycket medveten om att jag har radikala åsikter men undrar varför det finns så mycket tolerans kvar kring denna outsägligt vidriga företeelse, bland oss icke-röckare?

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv