Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ekonomi alltså

Skrivet av politisk vilde, bf 28/12
Genom att tvinga mammor att ta ut fp så behöver man inte ge sjukpenning. Men mannen måste ju vara hemma när man själv är för sjuk, så hela kvinnans inkomst faller ju bort, och föräldrapenningen går åt ändå. Om man nu inte råkar ha pensionerade mor- eller farföräldrar som kan ställa upp gratis :-(

FK ska ha dokument som definierar vad som anses som normalt, och har man mer besvär än så har man rätt till sjukskrivning. Det kallas policydokument, och kan de inte visa upp något policydokument kan de heller inte neka sjukskrivning, särskilt inte om en jämförbar åkomma som ej är i samband med graviditet/förlossning berättigar till sjukskrivning.

Mycket hänger också på läkarnas sjukskrivningsintyg, de måste vara noggranna när de skriver, vilket de tyvärr inte alltid är.

Min egen erfarenhet är att man bör ringa och be att få tala med sin handläggare personligen, helst innan beslutet fattas, för att få klart för sig vad de vill ha. Då kan man lämna kompletterande uppgifter, och man kan själv förklara för handläggaren mer utförligt vilka symptom man har och hur det påverkar ens möjligheter att jobba och/eller ta hand om bebisen. Tar man den kontakten är chansen mycket större att få sjukpenning, då är det svårare för dem att bara säga nej.

Men att man öht ska behöva bråka så för att få rätt att vara sjuk, det är sjukt..

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv