Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Lite spring

Skrivet av ME med J&R
måste det nog bli, för även om du väljer mat som inte alls behöver värmas (typ kallskuret och potatissallad) så tål inte maten att stå framme så långa stunder att du kan fylla bordet och sen låta det stå hela dan. Men om du gör iordning några vackra fat med kallskuret av olika sorter, lite rädisor, paprika och exotiska frukter + serverar potatissallad till, då kommer du rätt rimligt undan i arbetsbelastning. Det smidigaste är att göra iordning några fat och bara byta ut ett som stått ett tag och blivit tilltufsat av gästerna mot ett nytt. När du ställer fram det sista fräscha fatet, då lägger du några minuter på att plocka ihop från de "begagnade" så du får ett nytt fräscht. Likaså med skålar med potatissallad.

Baguette kan du skära i förväg och förvara i påsar. Hellre flera små smörbyttor och ostar än ett par stora, smöret blir grötigt och osten ful när femton gäster varit på dem. Då känns det fräscht att ha nytt att byta med. Ostskalkar som blir över kan du riva och stoppa i frysen.

Gör också en rejäl laddning kaffe redan innan folket kommer. Låna ihop termosar så du har, och gärna en eller två vattenkokare till te också. Det är ett meck att stå och koka tevatten i kastrull under ett kalas.

När du gör kakfaten, tänk på samma sätt som köttfaten då, så håller det sig snyggare. Tårta på samma sätt - hellre flera små än en jättestor.


Du känner inte nån tonåring som kan tänkas vilja tjäna lite extra pengar på att gå och samla ihop disk, se till att kaffebryggaren står på och att det finns ost framme? De kan göra små mirakel även om man inte alltid tror det och det behöver kanske inte bli särskilt dyrt heller?

Lycka till!

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv