Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

jag tror du har fel i o f s

Skrivet av gwendolyn
jag tror att många är impade av förskollärare och allt de kan hitta på som stimulerar t o m riktigt små barn. en av mina bästa vänner samt min svägerska är förskollärare och jag är alltid i stum beundran för dem och deras erfarenheter.

visst kan man det mesta om _sina egna_ barn. men vad vet gemene man om utvecklingspsykologi och annat som är viktigt för att handskas med barn? jag tror att vårt samhälle inte stimulerar barn på samma sätt som förr där man följde med i de dagliga göromålen och tidigt fick egna uppgifter. pedagogiken i förskolan kan delvis ersätta detta tror jag. att man på roliga vis lär sig nya saker.

jag är socionom och det lilla jag läst av t ex utvecklingspsykologi har gjort mig mer först¨ående inför en trotsig tvååring t ex.

förskollärare har ju också trääffat många olika slags barn under ofta långa tider och många olika föräldrar och har en bredare erfarenhet av barn än den specialiserade på sitt eget barn som en förälder har. jag tycker det är ett bra komplement till varandra.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv