Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej Malin!

Skrivet av Jennie & Alva
Håller med Elin, de flesta av oss här har någon gång (eller är fortfarande) oroliga vad gäller viktuppgång. Det blir ju inte lättare när man ska titta på diagrammet hos bvc, då hjärtisarna oftast ligger på en kura som inte finns med. Det viktiga dock är att de följer sin egen kurva. I början kan även det vara lite svårt. Jag minns att Alva bara gått upp 270 g under hennes två första månader, vägde 4310 g vid födseln och när hon var två månader 4580 g. Hon tillbringade iofs sin första levnadsmånad på sjukhus. Jag minns vilken att vi firade när hon vid fyra månader passerade 5-kilosstrecket!
I dag är Alva snart 1 år 9 månader, äter fortfarande till och från lite dåligt och är inte direkt någon tungviktare. Det vi lärt oss är att se till allmäntillståndet, att så länge hon är pigg och glad så är det ok. Det har tagit oss ganska lång tid att acceptera detta eftersom det ofta påpekas att det är så viktigt att hon får i sig kalorier osv. Nu går vi endast på viktkontroller en gång i kvartalet och då mest av nyfikenhet.

Om du känner oro för att Linus inte får i sig tillräckligt med mat, tycker jag att du ska prata med er kontaktsköterska alternativt en dietist, som säkert kan hjälpa dig med att energiberika kosten.

Vi håller tummarna för att allt går bra hos bvc och att Linus växt på sig lite!

Många kramar från Jennie & Alva

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv