Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Så här!

Skrivet av Lillebror
Hon säger att det hänger på att du friar någongång. Det tolkar jag som att hon vill klassisk romantik. Till exempel: Ta ut henne på en god middag, ta henne i handen, se henne i ögonen och fråga om hon vill gifta sig med dig. Eller välj någon annan plats/tillfälle: en kobbe i ytterskärgården, en vacker utsiktspunkt i skogen, på stranden på kvällen på ett chartermål i ett varmt land.
Hitta på nåt, bara det blir ett särskilt tillfälle. Fria inte efter sportspegeln innan du stupar i säng eller just innan du går till jobbet. Gör en grej av det, då har ni ett kul minne.
Men gör det också för din egen skull. Om du känner att du måste tvinga dig till något för din sambos skull, så tänk efter ett tag.
Ring behövs inte, det är frivilligt tillval.
Hur jag gjorde själv? Tyvärr måste jag säga att jag friade ofrivilligt. När vi diskuterade efternamn sådär i största allmänhet råkade jag fråga om hon kunde tänka sig att ha mitt efternamn. Hon sa "visst" och plötsligt insåg vi bägge två att jag hade friat. Klart oromantiskt, men kul ändå. Det håller än, efter tio år.



« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv