Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Massa frågor! (långt...)

Skrivet av Karolina
Vad kul att höra att du tycker det har varit positivt att jobba under spädbarnstiden. Annars har jag mest mött skeptisim när jag sagt att jag vill jobba under föräldraledigheten.

Jag kommer träffa min chef imorgon för att diskutera förutsättningarna för att jag skall jobba: vilka önskemål har arbetsgivaren? vilka önskemål har jag? hur kan jag kombinera jobb och föräldraskap? Eftersom det är min arbetsgivare som har bett mig att fortsätta jobba, så har jag ett ganska bra förhandlingsläge.

Jag har några specifika frågor som jag vore jätteglad om du kunde svara på:
1) Betalar din arbetsgivare internetkostnader (abonnemang & uppkopplingskostnader)när du jobbar hemifrån?
2) Vilken typ av lön får du från din arbetsgivare? Räknat i % av din månadslön, eller betalt per timme? 3) Blir du kompenserad extra (t.ex. får högre lön) för att du ställer upp och jobbar under din föräldraledighet?
4) Betalar din arbetsgivare omsorgsavgifter för din lilla pojke under de dagar du jobbar (eller din mamma kanske kommer ställa upp gratis?)?
5) Hur skiljer du mellan arbete och jobb när du är hemma (alltså: hur gör du för att känna att "nu jobbar jag" respektive "nu är jag bara ledig" utan att känna stress över jobbet som ligger i rummet bredvid?)?
6) Hur håller du den sociala kontakten med arbetskamraterna? Åker du in och jobbar någon dag i veckan - eller, som internetkonsult kanske du mest sitter hos kund utan att träffa "vanliga kollegor" i vanliga fall heller?
7) Hur håller du dig uppdaterad med vad som händer på jobbet?
8) Har du någon gång tagit med dig din lilla pojke till kontoret och jobbat där? Hur har det fungerat? Vad har kollegor tyckt? Hur har du kombinerat din professionella roll med mammarollen?
9)Har du upplevt problem med att inte vara "visible" på jobbet när du jobbar hemifrån, så att kollegor inte ser och därför inte uppskattar det du gör?

Jag har säkert tusen fler frågor, men kommer inte på någon just nu.

Jag kommer antagligen skaffa barnvakt till min äldsta tjej, men Lill-skiten kommer vara med mig (det hade fungerat med äldsta tjejen - hon har alltid varit en enkel och glad tjej - och med lite tur kan nästa krabat vara av samma kaliber).

Jag kommer sannolikt att jobba mest hemifrån, vilket underlättar med tanke på barnet. Däremot mär jag rädd att förlora kontakten med jobbet om jag inte är på kontoret. Just nu trivs jag jättebra på jobbet, men mycket av det beror nog på att jag är mitt i smeten, och sitter jag ensam hemma tre mil därifrån så kanske engagemanget börjar svalna?

Det var jättekul att svarade på mitt mail. Jag skulle bli jätteglad om du ville kommentera mina frågor också.

Tack så mycket!

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv