Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Lotta svarar...

Skrivet av Lotta & Lucas 010110
1) Betalar din arbetsgivare internetkostnader (abonnemang & uppkopplingskostnader)när du jobbar hemifrån?
Nej. Jag har visserligen aldrig tagit upp det med honom heller. Jag arbetar inte regelbundet hemifrån heller, utan bara nån gång då och då.

2) Vilken typ av lön får du från din arbetsgivare? Räknat i % av din månadslön, eller betalt per timme?
Jag får månadslönen minus de dagar jag varit föräldraledig.

3) Blir du kompenserad extra (t.ex. får högre lön) för att du ställer upp och jobbar under din föräldraledighet?
Nix, men det tycker jag egentligen att jag borde bli... har inte alls tagit upp det med cheferna.

4) Betalar din arbetsgivare omsorgsavgifter för din lilla pojke under de dagar du jobbar
(eller din mamma kanske kommer ställa upp gratis?)?
Nej det gör han inte, men det vore inte så dumt! Tror dock inte att det är möjligt...

5) Hur skiljer du mellan arbete och jobb när du är hemma (alltså: hur gör du för att känna att "nu jobbar jag" respektive "nu är jag bara ledig" utan att känna stress över jobbet som ligger i rummet bredvid?)?
Jag är rätt bra på att inte känna stress över annat arbete. Jag jobbar ju endast enstaka timmar hemifrån nu, och jag brukar inte bli distraherad av tex ett stökigt hem. Lättast är det ju såklart om man är ensam hemmma, annars blir det lätt att familjen kommer och "stör" och frågar onödiga saker som var osthyveln är... :)

6) Hur håller du den sociala kontakten med arbetskamraterna? Åker du in och jobbar någon dag i veckan - eller, som internetkonsult kanske du mest sitter hos kund utan att träffa "vanliga kollegor" i vanliga fall heller?
Jag åker in till jobbet och fikar minst en gång i veckan, om jag inte jobbar inne på kontoret den veckan. De senaste månaderna har jag jobbat som utbildare och därför åkt runt en del, och inte haft den "normala" samvaron med kollegorna. Men jag ser till att titta in en gång i veckan ungefär, jag tycker jag behöver det för att behålla den sociala kontakten - trots mail och telefon.

7) Hur håller du dig uppdaterad med vad som händer på jobbet?
Vanligtvis via dom dagar jag tillbringar på kontoret, det är då man hör mer av "skvallret" om man så säger. Vi har ju internmail som funkar rätt bra, då får jag reda på alla officiella saker som rör företaget, men ofta så avhandlas ju viktiga saker under fikapauserna och dom missar man om man inte är på plats. Personalmöten brukar jag se till att närvara vid om det är möjligt, annars brukar alltid någon avrapportera till mig. Nu är vi ju ett litet företag också, tio anställda, så det känns rätt så lätt att hålla sig uppdaterad trots allt.

8) Har du någon gång tagit med dig din lilla pojke till kontoret och jobbat där? Hur har det fungerat? Vad har kollegor tyckt? Hur har du kombinerat din professionella roll med mammarollen?
Stora tjejen (8 år) har följt med någon gåmng ibland, och det går ju jättebra. Hon sitter och ritar och spelar dator eller så, men längre än haövdagar funkar inte, då blir hon uttråkad. Lillebror kan jag inte ta med mig av den anledningne att ingen får något gjort! Alla ska gulla med honom... :) Så han får följa med när jag hälsar på och fikar! Det är lite svårt just i den här krypåldern också, han är ju ÖVERALLT så det skulle inte bli mycket gjort. Skulle gärna ha nån form av dagis på jobbet, men tyvärr är jag den enda som har småbarn så... :)

9)Har du upplevt problem med att inte vara "visible" på jobbet när du jobbar hemifrån, så att kollegor inte ser och därför inte uppskattar det du gör?
Nej, eftersom jag tittat in så pass ofta. Dessutom håller jag ju mycket utbildningar och det är ju inte jobb som "syns" annat på en utvärderingslankett i alla fall. Om jag jobbar med ex. designjobb så syns ju det i ett konkret resultat, så jag har nog alltid känt att mitt jobb blivit uppskattat.


Hoppas att det går bra för dig att kombinera jobbet med mammarollen! Lycka till!!

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv