Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad man kanske inte tror...

Skrivet av Pochis
..så ligger det väldigt mycket pedagogik i programmet, mycket forskning ligger tydligen bakom. Läste det i Aftonbladet (tror jag det var). Först gillade jag inte heller Tubbiesarna, men efter att ha läst repotaget så förstod man lite mer.

För att ta ett exempel så kommer solen (med bebisansiktet) fram då och då för att barnen känner igen sig själv i solen. Bebisen i solen är glad för att visa barnen att det är ett glatt program som man blir glad av. De kan idetifiera sig med solen, bebisspråket osv osv. Filmerna visas två ggr för att små barn tycker om upprepningar, och för att barnen kan ha svårt att både lyssna och titta samtidigt. MEnjag håller med den talare högre upp som tycker att filmerna riktas mot äldre barn än vad själva Tubbiesarna gör.

Visst, jag är inget fan av Teletubbies, men om man kollar sig omkring så är det INTE många barnprogram som INTE innehåller nått slags våld eller svordomar, TYVÄRR! Så på det viset är ju Tubbies ett väldigt snällt program. Men när jag läser det du skriver om "dumihuvet" blir jag förvånad och besviken. Säger de verkligen så?

Nå nå, hur som helst har det varit ett väldigt uppskattat program hemma hos oss...när de var mindre.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv