Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad är motivet?

Skrivet av Nattugglan
Om vi släpper diskussionen om det här med samma regler för alla familjemedlemmar rör tillfället; Vad är motivet till att begränsa barnens TV- datoranvändande? Vad säger ni till barnen? Varför är det sämre för just barn att sitta där? För mycket stillasittande är ju inte bra för någon, och där är väl egentligen vuxna en större riskgrupp skulle jag tro... Stillasittande kan man också ägna sig åt på en massa annat sätt än just framför datorn så jag har som sagt lite svårt att förstå motivet...

För mig är det helt självklart att den här typen av generella regler ska gälla för hela familjen. Lördagsgodis är en typisk sådan grej. Godis är inte ett dugg bättre för vuxna än för barn - därför ska självklart samma regler gälla (om man ska ha några regler). Läggtider är en annan sak. Sömnbehov är individuellt och barn behöver nästan alltid mer sömn än vuxna. Vi har alltså inga bestämda läggtider för familjen utan de är individuellt anpassade.

Jag menar självklart inte att det ALLTID är samma regler som gäller barn och vuxna, men jag kan just nu inte komma på några andra exempel än just läggtider och typiska vuxengrejer som alkohol och tobak etc. Jag menar inte heller att bara för att vi inte har några generella regler för sådana här saker att det är fritt fram att göra som man vill. Jag kan mycket väl säga till dottern att jag tycker att hon ska hitta på något annat när hon suttit länge framför datorn, men jag KRÄVER det inte. Däremot kan jag kräva att inte TV:n i allrummet används vid vissa tidpunkter när jag inte orkar höra ljudet, då sätter jag en gräns för vad JAG vill och accepterar däremot begränsar jag inte barnen.

« Tillbaka till trådstarten