Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Supersmarrigt

Skrivet av Jessica
200g mandel
2 dl farinsocker
2 ägg
rivet skal av en apelsin

chokladmousse.
200 g vit choklad
2 3/4 dl vispgrädde
2 små ägg eller 1 stort
1 dl kesella

Ugn 175 grader

Finhacka mandeln. vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mandelhacket och apelsinskal.
Häll smeten i en smort och bröad form, ca 24 cm i diameter med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min tills kakan känns torr. Låt kallna.
Dela chokladen i mindre bitar och smält försiktigt i vattenbad. Vispa äggen och rör ner chokladen i dem under kraftig omrörning.
Vispa grädden. Rör ner kesellan i chokladsmeten och rör sist ner grädden.
Bred chokladsmeten över kakan och ställ kallt (gärna frysen) att stelna. Ta bort formens kanter och garnera gärna med lite hallon.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv