Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Aha

Skrivet av Helena
Så bekvämt. Då behöver du ju aldrig väga in några som helst analyser, resonemang eller nånting. För så fort något emotsäger din egen och dina kompisars erfarenhet, så avfärdar du det bara med KÄLLKRITISKA argument:-)

Torra sifferfakta, t.ex. hur många som är arbetslösa och samtidigt uppbär sjukpenning, vilket som kom först, arbetslöshet eller sjukskrivning, är dock svåra att vrida till, tycker du inte?

Och när det handlar om huruvida kvinnor "tvingas" till något mot sin vilja, så är det inte så heller - i ett normsystem som premierar det traditionellt manliga har både män och kvinnor utmejslade roller som för många är tillfredsställande som det är. Mannen har sin arena, kvinnan sin. Det är ju inte så konstigt att kvinnor i t.ex. tunga låglönejobb, ofta inom offentlig sektor, ingalunda vill ge upp "sin" föräldrapeng och därmed huvudansvaret/makten över hem och barn - för då har hon ju alls inget kvar.

Normerna upprätthålls av oss alla och ska de kunna förändras så innebär det uppoffringar för individen. Och det gör givetvis det hela mycket svårsålt. Var och en är ju sig själv närmast, vilket inte minst den här debatten tydligt har visat.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv