Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Utgå ifrån sig själv

Skrivet av Omnia
Om man ska utgå ifrån sig själv måste man ju känna rätt många föräldrar för att kunna göra ett uttalade.

Iså fall skulle mitt (jag känner inte många)bli: Mammor tar pappors föräldraledighet. Mer parten av de föräldrar jag känner till har från början planerat att vara hemma ungefär lika, men mamman ska börja. När mamman varit hemma nån månad börjar hon tycka det är "mysigt", "hon vill inte missa något", hon har inte så bråttom tillbax till arbetet".

Så om jag skulle utgå från den verklighet jag känner till skulle jag säga att mammor är stora egoister som inte låter sina män vara hemma. papporna är svaga som inte vågar klampa in på mammans område. Så männen skulle faktiskt behöva det stöd som 50/50 delning skulle ge.


Men nu utgår jag inte från den verklighet jag ser. Jag vill gärna utgå från att det finns fler som jag och att det finns ännu fler som inte är som jag eller de människor jag känner till. Därför utgår jag från fakta; kvinnor tar ut mesta delen, även när kvinnan tjänar bäst tar hon ut största delen av ledigheten, företagare erkänner öppet att de hellre anställer män än kvinnor pga. av "risken för barn" (tyvvär har jag inga länkar nu men läst det i flertalet tidnigar genom åren), statistiskt arbetar småbarnspappor mest, vi har olika förväntningar på killar och tjejer osv.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv