Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

mmm

Skrivet av lisa+loke+freja
Visst är det trist om mammor faktiskt stjäl tiden för papporna. Men jag undrar om så är fallet.
Var är de bestulna papporna? Har de ingen röst som kan tala? Finns det ingen stödförening för bestulna pappor? Eller en "killar kan vara pappor" förening där de kan gå ihop och göra sin röst hörd.
Skämt åsido, men jag undrar om det verkligen är så att papporna känner sig snuvade på konfekten. Jag tror snarare att de ser att de bidrar på nåt annat sätt.
Jag kommer väl att bli hängd för det här men jag är ganska övertygad om att anledningen till att småbarnspappor är de som jobbar mest är en kvarleva från vår forntid. När det kom barn i grottan behövdes mer mat och då får fadern ut och jaga fler djur...bidra med mat till hushållet. Många pappor vet nog inte riktigt hur de ska hantera det här med att bli förälder och det instinktiva är att göra nåt man kan - gå och jobba mer och tjäna mer pengar - till familjen.
Det är min lilla kvasiteori och jag har inga belägg för den.
Jag tror mer på att utbilda papporna i föräldraskap än att reglera så att de tar ut sina dagar. Det kan ju kvitta om de tar ut dagarna om de ändå känner sig osäkra och vilsna i sin papparoll....då blir det ingen rolig tid hemma med barnet.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv