Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

När man inte sitter fint har man ätit klart!

Skrivet av Superwoman
Den regeln har vi tillämpat sen barnen var bebisar och det funkar bra. På det viset koncentrerar de sig på maten tills de har ätit klart (de vet ju att om de börjar bråka eller försöker ta sig ur stolen så får de gå från bordet).

Nu överdriver du förmodligen lite grann men OM det är som du skriver, att din dotter helt enkelt inte äter mer än en halv tesked av maten, så är det definitivt dags att se till att hon blir hungrig till måltiderna! Ransonera mellanmålen (frukt brukar räcka bra, mer mättande mellanmål kan sabba aptiten totalt och då får man den situationen du beskriver). Äter hon välling? Sluta med den i så fall så orkar hon äta mer mat.

Vad de tar sig för när de har ätit klart är ett annat problem förstås. Tyvärr har de ju inte alltid den största förståelsen för att man själv vill äta sin mat i lugn och ro även när barnet ätit klart och gått från bordet.

Vad jag kan förstå är den enda lösningen att vara envis, vänlig men bestämd. Tydligt visa att du tänker sitta där du siter tills du har ätit klart, och antingen så sitter dottern fint i sin stol eller också går hon från bordet och roar sig själv. Så försöker vi göra här hemma och det går rätt så bra även om matron förstås ändå inte är densamma som innan vi fick barn :-)

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv